Kijkje achter de schermen bij de Raad van Toezicht

We vroegen de leden van onze Raad van Toezicht waarom zij zich inzetten voor Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond.

Marlies Ott
‘Ik zet me graag in voor Veilig Thuis omdat ik door mijn onderzoek bij de politie weet dat geweld in huis heel veel voorkomt. Als toezichthouder kan ik van toegevoegde waarde zijn, omdat ik in die rol veel ervaring heb bij andere organisaties.’

 • Plaatsvervangend voorzitter Raad van Toezicht en voorzitter kwaliteitscommissie Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond
 • Auditor bij het accreditatieproces voor bestuurders van de NVZD
 • Voorzitter Raad van Toezicht van Zorgbalans
 • Lid Governancecommissie Scheidsgerechtgezondheidszorg

 

Lorenzo Civile
“De belangrijkste reden waarom ik mij enkele jaren geleden heb verbonden aan Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond ligt besloten in mijn ervaring in de Rechtspraak. Ik was daar bestuurder en ik heb behoorlijk wat leed en multi-problematiek voorbij zien komen bij veel mensen in onze maatschappij. Ik wilde en wil mij graag in blijven zetten voor alle mensen binnen onze maatschappij, maar zeker ook voor die volwassenen en kinderen die het zwaar hebben en die hulp nodig hebben. Veilig Thuis is een organisatie voor díe mensen. Ik vind het dan ook dankbaar om daar een klein onderdeel van uit te maken door mijn rol in de Raad van Toezicht.”

 • Voorzitter auditcommissie Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond
 • Voorzitter College van Bestuur bij LMC-VO

Jan Engelen
“Ik heb VTRR leren kennen via de verhalen van medewerkers die op de site van VTRR zijn te lezen. Het gaat over hun ervaringen in hun dagelijkse werk, hoe dat niet altijd gemakkelijk is maar dat ze dat toch doen. Omdat het belangrijk is er voor kwetsbare mensen, ook kinderen, te zijn, hen te horen en te helpen. We dreigen als maatschappij die compassie met elkaar wat kwijt te raken. De mensen van VTRR niet. En dan ben ik blij dat ik hier in mee mag doen, mee mag werken met de medewerkers van VTRR die het echte werk doen, iets wat ik zelf niet kan.”

 • Lid auditcommissie Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond
 • Directeur HR & organisatieontwikkeling, Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

 

Melina Kappeyne van de Coppello-Rakic
“In mijn werkzame leven richt ik me altijd op mensen met complexe problemen en (risicovol) gedrag. Ik vind het heel belangrijk dat thuis een veilige haven is, waar iedereen kans krijgt om zijn ontwikkeling en levensfasen op een goede manier te beleven en doorlopen. Ik ben afkomstig uit Bosnië en ik heb in Nederland een heel fijn thuisland gevonden.”

 • Lid kwaliteitscommissie Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond
 • Psychiater forensische FACT
 • Lid Raad van Bestuur Trajectum

 

Wat gebeurt er als je belt?

Stap 1

Wij luisteren naar je verhaal

Stap 2

Je krijgt advies

Stap 3

We zoeken samen hulp

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms volgt er eerst onderzoek. Je kunt ons veilig bellen, 7 dagen per week, 24 uur én gratis. Bel 0800 2000.