Het gaat bij mij thuis niet goed
Voelt u zich thuis onveilig doordat iemand zijn boosheid afreageert op een partner, een kind, een vriend(in) of ouders? Zijn er bij u thuis ruzies waarbij (lichamelijk of verbaal) geweld wordt gebruikt? Of wordt iemand in uw thuissituatie ook weleens zo boos op u, dat ze u pijn doen? Dan is het goed om hulp te vragen. Bel voor advies en/of voor directe hulp met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. Wanneer u niet kunt bellen, kunt u misschien wel met ons chatten.
Voor u is er hulp
U staat er niet alleen voor. Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen of te zoeken. Er zijn diverse instanties die u kunnen helpen en ook in uw omgeving zijn er mensen die u willen/ kunnen helpen.
Pleegt u zelf huiselijk geweld?
Het is een belangrijke eerste stap wanneer u zich beseft dat u mogelijk pleger van huiselijk geweld bent. Hulp en verandering beginnen bij erkenning van een probleem. Maakt u zich zorgen om uw thuissituatie? Denkt u dat u mogelijk pleger bent van huiselijk geweld en wilt u dat deze situatie verandert? Neem dan contact op met VTRR en wij gaan samen met u op zoek naar de juiste hulp om de situatie te veranderen.
Directe nood? Bel 112
In geval van directe nood en/of acute onveiligheid, belt u dan met 112, het landelijke alarmnummer van de politie.
Geen directe nood?
Is er geen sprake van directe nood, praat dan met diegene die u vertrouwt. Blijf niet zelf rondlopen met problemen wanneer er bij u bijvoorbeeld een dreiging van geweld is of als u te maken heeft met geweld in uw relatie of tegenover een kind in uw gezin. Praat met een goede vriend, een familielid, een buurman of buurvrouw. Dat is een belangrijke eerste stap.
Bel Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond op 0800-2000
Veilig Thuis is er voor iedereen in de regio Rotterdam Rijnmond die te maken heeft met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis is 24 uur per dag, 7 dagen in de week gratis bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000. Bellen kan indien gewenst anoniem.
Een Veilig Thuis medewerker luistert naar uw verhaal, beantwoordt uw vragen en geeft indien nodig advies. Soms is het geven van advies voldoende, soms moet er hulpverlening ingeschakeld worden en soms is er verder onderzoek van de situatie nodig. Iedere situatie vraagt om een andere oplossing. Ook bij twijfel kunt u altijd bellen voor overleg en advies.
Maak een telefonische afspraak
Wilt u advies of hulp maak dan gelijk een telefonische afspraak met VTRR.