Ik maak me zorgen om iemand

Maakt u zich zorgen over de veiligheid van iemand of een gezin in uw omgeving? Hoort u vaak ruzies, ziet u mogelijk lichamelijk letsel? Dit kunnen allemaal tekenen zijn dat het niet goed gaat in een gezin of met iemand. Het kan gaan om huiselijk geweld of kindermishandeling. Het is belangrijk dat iemand die eerste stap zet om iets te doen. Ook wanneer u twijfelt, is overleg met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond mogelijk.

Directe nood? Bel 112
In geval van directe nood en/of acute onveiligheid, belt u dan met 112, het landelijke alarmnummer van de politie.

Geen directe nood? Bel 0800-2000
Is er geen sprake van directe nood, praat dan met diegene om wie u zich zorgen maakt. Help hem of haar om professionele hulp te zoeken en om contact op te nemen met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. U kunt ook zelf contact met ons opnemen om uw zorgen te uiten en advies of hulp te vragen.

Maak een telefonische afspraak
Wilt u advies of hulp? Maak dan gelijk een telefonische afspraak met ons. Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond is er voor iedereen in de regio Rotterdam Rijnmond die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Veilig Thuis is 24/7 gratis bereikbaar via het telefoonnummer 0800-2000. Bellen kan indien gewenst anoniem.

Een Veilig Thuis medewerker luistert naar uw verhaal, beantwoordt uw vragen en geeft indien nodig advies. Soms is het geven van advies voldoende, soms moet er hulpverlening worden ingeschakeld en soms is verder onderzoek van de situatie van belang om meer informatie te verkrijgen. Iedere situatie vraagt om een andere oplossing. Ook bij twijfel kunt u altijd bellen voor overleg en advies.

 

Wat gebeurt er als je belt?

Stap 1

Wij luisteren naar je verhaal

Stap 2

Je krijgt advies

Stap 3

We zoeken samen hulp

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms volgt er eerst onderzoek. Je kunt ons veilig bellen, 7 dagen per week, 24 uur én gratis. Bel 0800 2000.