25 april 2023

Benoeming Anca Ansink voorzitter raad van toezicht Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

Anca Ansink is per 7 april gestart in de rol van voorzitter. Ansink neemt deze rol over van waarnemend voorzitter Marlies Ott, die vanaf nu haar taken als algemeen lid van onze raad van toezicht weer oppakt.

Anca Ansink: “In de periode dat ik als gynaecoloog werkte (1988-2009) werd ik regelmatig geconfronteerd met vrouwen die slachtoffer waren van huiselijk/partnergeweld en seksueel misbruik. In die tijd was de hulpverlening voor deze slachtoffers nog veel minder goed georganiseerd dan nu, dus ik voelde me toen nogal eens machteloos. Nu, vele jaren later en met inmiddels ruime ervaring als toezichthouder, ben ik blij dat ik als voorzitter van de raad van toezicht van VTRR een bijdrage mag leveren aan het belangrijke werk dat de medewerkers van VTRR doen voor slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling.”

Veilig Thuis is erg blij met de komst van Ansink: “Met haar kennis en ervaring zal Anca Ansink een belangrijke bijdrage leveren aan onze missie om geweld in afhankelijkheidsrelaties duurzaam te stoppen”, aldus bestuurder Debbie Maas. “We kijken uit naar een prettige samenwerking de komende jaren.”

Wat gebeurt er als je belt?

Stap 1

Wij luisteren naar je verhaal

Stap 2

Je krijgt advies

Stap 3

We zoeken samen hulp

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms volgt er eerst onderzoek. Je kunt ons veilig bellen, 7 dagen per week, 24 uur én gratis. Bel 0800 2000.