23 september 2020

Beschermpartners

Tijdens een bijeenkomst in de Laurenskerk op maandag 21 september, georganiseerd door de Rotterdamse gemeenteraad, zijn de lessen van een onderzoek door het Verwey-Jonker Instituut over wat beter moet in de aanpak van huiselijk geweld besproken. Ervaringsdeskundigen kwamen aan het woord om kracht bij te zetten op de noodzaak tot verbetering. Aanleiding van dit onderzoek was de gewelddadige dood van drie jonge Rotterdamse vrouwen in december 2018. De uitkomsten van het onderzoek resulteerden in een manifest tegen huiselijk geweld en een verklaring van 10 netwerkpartners waaronder de gemeente Rotterdam over hoe ze nu samen gaan optrekken om tot een beter sluitende aanpak te komen in Rotterdam.

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond, Zorg en Veiligheidshuis Rotterdam Rijnmond, Enver, Reclassering Nederland, Openbaar Ministerie, Politie, Fier, Arosa, Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond en de gemeente Rotterdam hebben de handen ineengeslagen om samen te komen tot verbeteringen in de aanpak van huiselijk geweld. Anders dan voorheen acteert het netwerk als één. Alle seinen staan op groen om écht verandering te realiseren. We werken aan bouwblokken voor de korte en langere termijn welke recht doen aan de aanbevelingen in het rapport van Verwey-Jonker. We vragen hierbij onze professionals wat zij nodig hebben om hun werk te doen en vragen aan ervaringsdeskundigen wat zij nog missen. Het is aan ons als beschermpartners om de voorwaarden voor de nieuwe koers te creëren.

Het ondertekende manifest:

“Wij, de beschermpartners, stellen veiligheid voorop. Wij verbeteren samen de veiligheid van Rotterdammers. Daarbij staat samenwerking voorop. Wij vertrouwen op de deskundigheid en expertise van de professionals en creëren ruimte om dit te benutten. Regels die dit belemmeren worden geslecht.”

Wat gebeurt er als je belt?

Stap 1

Wij luisteren naar je verhaal

Stap 2

Je krijgt advies

Stap 3

We zoeken samen hulp

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms volgt er eerst onderzoek. Je kunt ons veilig bellen, 7 dagen per week, 24 uur én gratis. Bel 0800 2000.