14 juni 2019

Folder ouderenmishandeling overhandigd aan wethouder Roopram

Reshma Roopram, wethouder Barendrecht, nam de nieuwe folder ‘Herkennen ouderenmishandeling’ in ontvangst van Debbie Maas, bestuurder Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond.

“Ouderen zijn een kwetsbare groep die moeilijk voor zichzelf op kunnen komen. Daarom is aandacht voor dit onderwerp zo belangrijk”, aldus Roopram, wethouder Zorg & Welzijn, Jeugd en Volksgezondheid bij de gemeente Barendrecht.

Bij Veilig Thuis zien we regelmatig gevallen van huiselijk geweld gericht op mensen ouder dan 65 jaar. Daarom hebben wij een nieuwe folder ontwikkeld die particulieren en professionals helpt ouderenmishandeling te herkennen.

Deze folder, in handzaam pocketformaat, geeft op een laagdrempelige manier informatie over het herkennen van signalen bij ouderen én bij de pleger. Ook is te lezen wat men kan doen bij signalering van mishandeling. De folder is onder andere verspreid onder alle gemeentes en ziekenhuizen in de regio, alle VraagWijzers en Huizen van de Wijk in de gemeente Rotterdam en diverse (thuis)hulporganisaties.

Dag tegen ouderenmishandeling

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond heeft de folder in het kader van de internationale Dag tegen ouderenmishandeling (zaterdag 15 juni 2019) ontwikkeld. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht besteed aan het signaleren, stoppen en voorkomen van deze problematiek. Ook vanuit Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond laten we deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Naast de presentatie van de folder brengen we ook drie praktijkverhalen naar buiten. In deze verhalen wordt het onderwerp ouderenmishandeling vanuit verschillende perspectieven belicht. Zo zijn de ervaringen van een slachtoffer, samenwerkingspartners en hulpverleners te lezen waarin ook diverse typen van geweld aan bod komen.

Lees hier het verhaal van mevrouw Pieters, slachtoffer van mishandeling.

Lees hier het verhaal van medewerkers van Veilig Thuis, Gabriela & Tom.

Lees hier het verhaal van samenwerkingspartners Laurens en Bavo Europoort.

Bekijk hier de folder. 

 

Wat gebeurt er als je belt?

Stap 1

Wij luisteren naar je verhaal

Stap 2

Je krijgt advies

Stap 3

We zoeken samen hulp

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms volgt er eerst onderzoek. Je kunt ons veilig bellen, 7 dagen per week, 24 uur én gratis. Bel 0800 2000.