1 april 2020

Nieuw meldformulier voor professionals

Er is een nieuw meldformulier ontwikkeld voor professionals. Het meldformulier is gemaakt om te helpen bij het volgen van de juiste stappen van de meldcode. Het meldformulier kan worden gebruikt voor eigen administratie, ook als uiteindelijk geen melding word gedaan bij Veilig Thuis. Daarbij helpt het bij het aanleveren van de juiste informatie op het moment dat er wel een melding wordt gemaakt.

Download hier het meldformulier.

Met dit formulier kunt u als professional vermoedens van huiselijk geweld en/of kindermishandeling kenbaar maken bij Veilig Thuis. Onderin het meldformulier vindt u per stap een invulhulp. Wij adviseren deze rustig te lezen voordat u het formulier de eerste keer gebruikt. Het is van belang dat u het formulier zo volledig mogelijk invult, zodat er een goede inschatting gemaakt kan worden met betrekking tot wat er nodig is in een situatie.

Veilig Thuis biedt, waar mogelijk, zoveel mogelijk openheid aan de betrokken over wie de zorgen heeft gemeld en welke zorgen er zijn gemeld. Alle informatie op het meldformulier is open en ter inzage voor betrokkenen (van 12 jaar en ouder). Om die reden vragen wij u om uw zorgen met betrokkenen te bespreken en hen te informeren dat u een melding gaat doen. Het kan zijn dat u relevante informatie heeft, maar dat u twijfelt of deze kan worden ingezien door degene die de melding betreft. In dat geval kunt u altijd eerst telefonisch met ons overleggen. Uw gegevens behandelen we vertrouwelijk. Nadat u het ingevulde meldformulier heeft opgestuurd ontvangt u een ontvangstbevestiging.

Belangrijk: bij een acuut onveilige situatie vragen wij u altijd om direct telefonisch contact op te nemen met Veilig Thuis op telefoonnummer 0800-2000.

Wat gebeurt er als je belt?

Stap 1

Wij luisteren naar je verhaal

Stap 2

Je krijgt advies

Stap 3

We zoeken samen hulp

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms volgt er eerst onderzoek. Je kunt ons veilig bellen, 7 dagen per week, 24 uur én gratis. Bel 0800 2000.