14 februari 2024

Soms is de liefde niet wat het lijkt

Rotterdam, 14 februari 2024 – Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De (social) media kleuren weer rozerood en alles lijkt liefde. Maar soms is de liefde niet wat het lijkt. Word je gecontroleerd? Wordt praten altijd schreeuwen? Lopen ruzies altijd uit de hand? Voel je je onveilig thuis? Dat is niet normaal. Maak je je zorgen om het verloop van je relatie, of die van een vriend of vriendin? Zoek hulp. En dat kan ook anoniem. Met deze boodschap gaan we (Filomena en Veilig Thuis, met steun van Arosa, Fier, Ervaring in Huis en de gemeente Rotterdam) opnieuw de boer op om mensen de juiste weg naar hulp te bieden. Deze keer zijn onze posters ook te vinden in het straatbeeld van Rotterdam via de digitale reclameborden en meer nog dan de vorige keren op social media.

Met deze campagne geven we een signaal dat iedereen recht heeft op een veilige thuissituatie en moedigen we mensen aan de weg naar hulp te vinden. De posters met teksten als ‘Wordt praten altijd schreeuwen?’ of ‘Lopen ruzies altijd uit de hand’ maken mensen bewust van wat normaal is en hoe je hulp kunt krijgen als je je realiseert dat jouw situatie niet normaal is. “Ook al is deze situatie niet normaal, helaas is het ook niet uniek”, zegt Debbie Maas, bestuurder Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond en Filomena. “Slaan, schoppen en seksueel misbruik is voor sommige mensen de dagelijkse werkelijkheid. Net zoals financieel misbruik of emotioneel en psychologisch geweld: uitschelden en vernederen. Als je er middenin zit, kan het moeilijk zijn het geweld te herkennen.”

“Daarom zijn we ook zo blij dat steeds meer partijen zich melden om deze campagne te steunen”, vervolgt manager Filomena, Tanya Hoogwerf. “En juist op Valentijnsdag kan de zoete boodschap van de commercie wel wat tegenwicht krijgen van het rauwe randje van de werkelijkheid.”

Wat gebeurt er als je belt?

Stap 1

Wij luisteren naar je verhaal

Stap 2

Je krijgt advies

Stap 3

We zoeken samen hulp

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms volgt er eerst onderzoek. Je kunt ons veilig bellen, 7 dagen per week, 24 uur én gratis. Bel 0800 2000.