24 november 2021

Vacature adjunct-secretaris Landelijk Netwerk Veilig Thuis

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. De 26 regionale Veilig Thuis-organisaties werken landelijk samen in een netwerk. De directeuren/bestuurders en managers van de Veilig Thuis-organisaties behartigen met elkaar de professionele belangen van de Veilig Thuis-sector. Door te investeren in landelijke samenwerking wordt bijgedragen aan het vergroten van de kwaliteit van Veilig Thuis-organisaties.

De 26 Veilig Thuis-organisaties, die zich verenigd hebben in het Landelijk Netwerk Veilig Thuis, zijn voor de ondersteuning van het netwerk met ingang van februari 2022 op zoek naar een:

adjunct-secretaris
voor 28 uur per week

De adjunct-secretaris legt verantwoording af aan het dagelijks bestuur en werkt samen met de secretaris, de administratief ondersteuner en de communicatieadviseur van het netwerk. In de loop van 2022 wordt er een aantal specialistische medewerkers toegevoegd aan het landelijk ondersteuningsteam.

Wat houdt de functie in?

Je hebt samen met de secretaris binnen het landelijk netwerk de rol van spin in het web. Je legt verbindingen tussen directeuren/bestuurders, portefeuillehouders en managers van de 26 Veilig Thuis-organisaties.

Als adjunct-secretaris bied je, in nauwe afstemming met de secretaris, inhoudelijke en procedurele ondersteuning aan het dagelijks bestuur en ligt jouw focus op de ondersteuning van het portefeuillehoudersoverleg en het managersoverleg.

Je bent inhoudelijk gesprekspartner in overleggen binnen het netwerk en met externe partijen, zoals de VNG, ministeries en onderzoeksbureaus. Je bereidt vergaderingen inhoudelijk en procesmatig voor, verzamelt achtergrondinformatie, werkt besluiten uit, bewaakt de afhandeling van de besluitvorming en schrijft soms verslagen van overleggen.

Je bent proactief in het agenderen van de thema’s van het netwerk en ondersteunt bij het aanvragen en verantwoorden van subsidies. Je helpt bij het afhandelen van verzoeken die aan het netwerk gesteld worden.

Het LNVT heeft in de afgelopen jaren door middel van een meerjarenprogramma mooie resultaten geboekt ten aanzien van gezamenlijke kwaliteitsverbetering van producten en uniformering van werkwijzen. Er is een nieuwe meerjarenagenda ontwikkeld, waarin de doorontwikkeling van producten en nieuwe thema’s zijn geagendeerd. Parallel hieraan wordt de landelijke ondersteuning uitgebreid om het netwerk zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij het realiseren van de ambities. Als adjunct-secretaris denk je hierover mee en help je bij het implementeren van organisatorische aanpassingen.

Wie zoeken we?

We zoeken een collega die op tactisch én operationeel niveau kan opereren en communiceren. Je bent organisatorisch sterk, kritisch, secuur en hebt zelfreflectie. Je weet inhoud en proces aan elkaar te verbinden. Het netwerk en de landelijke ondersteuning is volop in ontwikkeling; jij vindt het leuk om mee te denken over verbeteringen en bent flexibel in het oppakken van taken.

Werken in een netwerk kent een andere dynamiek dan werken in een ‘traditionele’ organisatie. Het draait om netwerkmanagement, waarbij je als adjunct-secretaris een rol hebt in het bewaken van het netwerkkarakter en het mobiliseren van de kracht van het netwerk. Dit vraagt om verbindend vermogen, sensitiviteit en behendig balanceren tussen de soms verschillende belangen.

Je hebt:
• HBO+ werk- en denkniveau (met minimaal een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld in de richting bestuurskunde of bedrijfskunde);
• werkervaring in een functie met vergelijkbare taken (minimaal 2 jaar);
• bij voorkeur kennis van en ervaring met de bestuurlijke structuur van relevante partijen binnen het openbaar bestuur;
• bij voorkeur kennis van en ervaring met het werkterrein van Veilig Thuis.
De volgende persoonlijke kenmerken en competenties passen bij jou:
• resultaatgericht en hulpvaardig;
• netwerker, verbinder;
• diplomatiek, integer en betrouwbaar;
• helder in mondelinge en schriftelijke communicatie.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige functie waarin je de 26 Veilig Thuis-organisaties, verenigd in het landelijk netwerk, ondersteunt bij het gezamenlijk verbeteren van hun werk. Hiermee draagt Veilig Thuis – en jij dus ook – bij aan het effectiever stoppen van huiselijk geweld en aan het doorbreken van intergenerationele overdracht van geweld in gezinnen en huishoudens.

Arbeidsvoorwaarden:

• dienstverband van in eerste instantie één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
• salarisindicatie: min. € 3.887 en max. € 5.483 o.b.v. een 40-urige werkweek, vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Hoogte salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring;
• flexibele werktijden;
• de mogelijkheid om thuis te werken (waarvoor wij communicatiemiddelen ter beschikking stellen). Het landelijk netwerk heeft een werklocatie in Utrecht (Zwarte Woud 2). Er wordt verwacht dat je minimaal één dag per week werkzaam bent op deze locatie samen met je collega’s van het landelijke ondersteuningsteam.

Geïnteresseerd?

Stuur je sollicitatiebrief met cv uiterlijk op 12 december a.s. per e-mail naar: iderks@lnvt.nl.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Inez Derks, secretaris van het Landelijk Netwerk Veilig Thuis, per e-mail: iderks@lnvt.nl of telefonisch via 06 43230436.

Sollicitatiegesprekken worden gehouden op vrijdagochtend 17 december (eerste ronde) en donderdagochtend 23 december a.s. (tweede ronde). De gesprekken zullen digitaal plaatsvinden.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Wat gebeurt er als je belt?

Stap 1

Wij luisteren naar je verhaal

Stap 2

Je krijgt advies

Stap 3

We zoeken samen hulp

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms volgt er eerst onderzoek. Je kunt ons veilig bellen, 7 dagen per week, 24 uur én gratis. Bel 0800 2000.