Onze kennis

Als je getuige bent van of als je zelf betrokken bent bij mogelijke onveilige situaties thuis, neem dan (anoniem) contact op met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. Bel 0800-2000 (24 uur per dag gratis bereikbaar) of chat met ons.

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond is er voor advies, voor het aannemen en beoordelen van meldingen, voor het zelf plegen van interventies, het doen van onderzoek en/of zorgen dat er hulpverlening wordt ingezet rond huiselijk geweld en/of kindermishandeling.

Er zijn verschillende vormen van onveiligheid in de thuissituatie waarvoor u bij ons terecht kunt:

Al deze vormen van geweld kunnen voorkomen in verschillende culturen en lagen van de bevolking. Wil je meer informatie over deze verschillende vormen van geweld? Klik op de pagina om meer te lezen.

 

Ben je slachtoffer?

Voel je je onveilig doordat iemand zijn boosheid afreageert op een partner, een kind, een vriend(in) of ouders? Zijn er bij jou thuis ruzies waarbij (lichamelijk of verbaal) geweld wordt gebruikt? Dan is het goed om hulp te vragen. Bel (anoniem) voor advies en/ of voor hulp met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. Wanneer je niet kunt bellen, kun je misschien wel met ons chatten.

Ben je pleger van huiselijk geweld?

Veilig Thuis is er ook voor de pleger van huiselijk geweld. De eerste stap is het besef dat jij de pleger bent van huiselijk geweld. Hulp en verandering beginnen bij erkenning van een probleem. Maak je je zorgen om jouw thuissituatie? Neem dan contact op met Veilig Thuis en wij gaan samen op zoek naar de juiste hulp om de situatie te veranderen.

Wat gebeurt er als je belt?

Stap 1

Wij luisteren naar je verhaal

Stap 2

Je krijgt advies

Stap 3

We zoeken samen hulp

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms volgt er eerst onderzoek. Je kunt ons veilig bellen, 7 dagen per week, 24 uur én gratis. Bel 0800 2000.