Pers en media

 

Persverzoeken
Heb je algemene vragen over Veilig Thuis, onze wettelijke taken, onze werkwijze, landelijke cijfers of wil je een interviewverzoek doen over een van deze onderwerpen? Neem dan tijdens kantoortijden contact op met onze landelijke woordvoerder via 030 702 48 98 of stuur een mail naar: communicatie@lnvt.nl.

Neem voor regionale pers- en mediavragen en verzoeken voor interviews over Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond contact op met Nita Pleune via 010 412 81 10 of n.pleune@veiligthuisrr.nl.

Wilt u onze persberichten ontvangen? Stuur dan een verzoek met uw gegevens naar n.pleune@veiligthuisrr.nl.

 

Privacy
Om de privacy van onze cliënten te waarborgen, verstrekken we geen informatie over individuele situaties van kinderen, gezinnen of huishoudens.

 

Beeld- en geluidsmateriaal
Bij berichtgeving over actuele gebeurtenissen heeft een (beeld)redactie vaak keuze uit beschikbare beelden. Gaat het om achtergrondartikelen of bijvoorbeeld onderzoek, dan wordt huiselijk geweld vaak clichématig in beeld gebracht met beelden die shockeren, afschrikken of een verkeerde indruk kunnen wekken. Wij hebben een selectie van stockbeelden die de ernst van huiselijk geweld en kindermishandeling sober en subtiel in beeld brengen, zonder het te bagatelliseren. Neem contact op met onze afdeling Communicatie voor meer informatie. Ook voor andere vragen en verzoeken voor beeld-, geluidopnames of fotografie kun je contact opnemen met onze afdeling Communicatie via 010 412 81 10.

 

Aanvullende tekst over hulpmogelijkheden
Berichtgeving over huiselijk geweld en kindermishandeling is belangrijk. Het helpt slachtoffers maar ook plegers om in te zien dat zij niet alleen zijn. Hun situatie is niet uniek, maar het is ook niet normaal. Hulp is beschikbaar en mogelijk. Het is belangrijk dat mensen die hulp zoeken en vinden. Dit kan huiselijk geweld of zelfs dodelijk geweld voorkomen. Ook mensen in de omgeving kunnen een belangrijke rol spelen in het toeleiden naar hulp. Daarom verzoeken wij media om bij berichtgeving over huiselijk geweld hierop standaard aanvullende informatie over Veilig Thuis op te nemen. Bijvoorbeeld deze tekst:

Hulp nodig na mentaal of fysiek geweld of verwaarlozing thuis, door je partner of een naaste? Of ken je iemand bij wie dit speelt? Bel bij direct gevaar 112. Bel Veilig Thuis voor advies of hulp via 0800-2000 (gratis en kan anoniem) of chat op veiligthuis.nl en kijk voor het inloopspreekuur op www.filomena.nl.

 

Andere vragen?
Heeft u een andere vraag? Mail dan naar voorlichting@veiligthuisrr.nl.

 

Ben je een journalist en heb je vragen over Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond?
Dan kun je contact opnemen met ons door een e-mail te sturen naar onze communicatieadviseur Nita Pleune via info@veiligthuisrr.nl of via 010 412 81 10.

 

Wat gebeurt er als je belt?

Stap 1

Wij luisteren naar je verhaal

Stap 2

Je krijgt advies

Stap 3

We zoeken samen hulp

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms volgt er eerst onderzoek. Je kunt ons veilig bellen, 7 dagen per week, 24 uur én gratis. Bel 0800 2000.