Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond en Corona

Coronacrisis
Wij blijven de komende periode bereikbaar voor alle vragen en adviezen. Je kunt telefonisch contact met ons blijven opnemen. Ook meldingen (vermoedens) van huiselijk geweld kun je blijven doen. Veilig Thuis maakt ten tijde van de Coronacrisis ook gebruik van videobellen om situaties in te schatten. We zoeken samen met de adviesvragers, melders, professionals, burgers – waaronder ook mantelzorgers – naar de meest passende vorm van coaching ten tijde van Corona. Bij huisbezoeken bellen onze medewerkers altijd van te voren op, schudden ze geen handen en houden zij 1,5 meter afstand. Onze medewerkers komen regelmatig tips tegen voor gezinnen. Hieronder delen we ze. Wie weet zit er iets voor jou tussen.

Tips om de weken veilig door te komen
Wat gaan de gevolgen van het coronavirus precies zijn? Hoe lang gaat het duren? Het is onzeker. Kinderen en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen. Zeker zonder afleiding door bijvoorbeeld sport en sociale activiteiten. Lees de tips ‘hoe overleef ik’ over structuur en het veilig houden van je thuis situatie.

Psychosociale impact bij corona
Op deze site is informatie te vinden over omgaan met stress in geval van sociale isolatie en quarantaine.

Time out
Vraag een time-out aan als de spanning oploopt thuis. Hier wat praktische tips.

Praten over corona voor angstige kinderen of kinderen met autisme
Het Kenniscentrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie geeft hele interessante tips. Voor hele jonge of angstige kinderen. Maar bijvoorbeeld ook voor kinderen met autisme.

Nederlands Jeugdinstituut
Dit instituut heeft voor ouders, kinderen/jongeren, professionals en gemeenten allerlei informatie over hoe om te gaan met de gevolgen van corona. Ook als thuis de spanningen oplopen.

Zij geven ook antwoorden op vragen die kinderen en jongeren stellen over corona. Kan ik nog wel buitenspelen met vriendjes? Waarom komt het over de hele wereld voor?

Thuisonderwijs tips van juf Maike
In 2012 startte juf Maike al haar website om een plek te hebben voor al haar creatieve ideeën als leerkracht. Lees hier tips over structuur, spelletjes, gratis lessen etc. nu kinderen thuisonderwijs volgen.

Klokhuis masterclass
Iedere dag een masterclass voor kinderen over een bepaald onderwerp (zoals goochelen, tekenen, gebaren leren).

Luisterboeken voor 1 cent
Bol.com biedt voor 1 cent luister kinderboeken aan voor alle thuisblijvertjes. Wie weet iets voor jouw kinderen?

10 omdenk uitjes in en om het huis
Wat kun je in deze bizarre tijden nog doen in je vrije tijd met kinderen? Veel leuke uitjes zijn niet mogelijk… of toch wel? Even creatief (om)gedacht en dan kan er stiekem nog best veel. Bekijk deze 10 tips!

Wat gebeurt er als je belt?

Stap 1

Wij luisteren naar je verhaal

Stap 2

Je krijgt advies

Stap 3

We zoeken samen hulp

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms volgt er eerst onderzoek. Je kunt ons veilig bellen, 7 dagen per week, 24 uur én gratis. Bel 0800 2000.